Пташиний базар сьогодні панував у міському палаці дітей та молоді. Учні шостих класів змагались в однойменному конкурсі в рамках всеукраїнської акції "Годівничка для синички". Школярі показали свої знання про птахів, а також змайстрували нові годівнички для пернатих.

Конкурс "годівничка для синички" сьогодні набув нового значення, нині організатори називають його пташиний базар. Щороку дітки з усіх шкіл міста збираються та демонструють свої знання про птахів. Кожна команда долає дев'ять станцій, і виконує різні завдання.

Допоки школярі шукають правильні відповіді на складні завдання, їх вчителі та батьки спостерігають та вболівають за свої команди. По три учні шестикласники представляють школу. Педагоги впевнені - такі конкурси прививають дітям любов до птахів та живої природи.

В екологічному центрі радіють активності та знанням дітей про природу. Нагородили також призерів та переможців й інших екологічних конкурсів. Перемогу у Пташиному базарі здобули одразу два навчальних заклади - НВК №2, та ЗОШ №27. До палацу школярі принесли найкращі годівнички які виготовили, а це близько сотні.Переможців журі визначить згодом.