І самі його печуть та продають. А за виручені від продажу кошти намагаються покращити шкільну їдальню. Перший учнівський аукціон зібрав у школі чимало охочих скуштувати запашну та свіжу випічку.

Короваї, тістечка та калачі. Учні Рясненської загальноосвітньої школи відзначають свято хліба по-особливому. Це вже зараз вони співають і танцюють. А напередодні ввечері, хто зі своїми батьками, а хто і самотужки пік здобу. Директор школи розповідає, таке свято об'єднує не лише колектив та учнів навчального закладу, а й громаду села. Крім традиційного вшанування хлібу, організатори влаштували аукціон. Усі охочі купують короваї, випечені учнями, або їх батьками.

Ціна короваю коливається від п'ятдесяти до двохсот гривень. Зібрані кошти, запевняє адміністрація школи, підуть на покращення матеріального становища їдальні та благодійність. Участь в аукціоні взяла сім'я Поліщуків. На двох купили три короваї. А після аукціону у школі розпочалася справжня ярмарка. Гості свята купували не лише хлібці чи короваї, а й тістечка і печиво, виготовлені дитячими руками.