Смерть односельців підняла жителів села Крупець на протест. Цієї суботи селяни заблокували на годину міжнародну трасу Київ-Чоп. Кілометрові затори допомогли протестувальникам переконати чиновників у необхідності увімкнути освітлення.

Вони полишили усі справи й прийшли на зебру, щоб заблокувати автомобільний рух. Напередодні, у п'ятницю у селі Крупець загинув 10-й з початку року та 2-й за останній тиждень пішохід.

Вже за годину, відколи люди перекрили міжнародну магістраль Київ-Чоп, у дві сторони руху утворилися кілометрові затори. Головна вимога селян — включити ліхтарі та встановити світлофор.

У селі є переходи через магістраль, але вони не освітлюються. Ліхтарі вмикають тільки після загибелі людей, кажуть у Крупці. Місцеві обходили усі інстанції, але марно. В облавтодорі звинувачення спростовують. Усі кошти для розрахунку перед енергетиками із Держбюджету надійшли ще 2 жовтня, однак зависли на рахунку місцевого казначейства. Нині чиновники збиралися порадитися, як виконати усе те, що пообіцяли людям у суботу під час протесту. Бо селяни повірили і розблокували магістраль.

Одну із вимог селян — освітлення магістралі, виконують беззаперечно, лампи протягом двох діб не вимикають навіть удень. Уже встановили відповідні дорожні знаки. Світлофор, обіцяють, з'явиться протягом місяця. Однак, чи світитимуть лампи та світлофор у майбутньому, коли знову утворюватиметься заборгованість перед енергетиками, ніхто не обіцяє. За місяць на 86 кілометрах доріг на Рівне нщині штучне освітлення намотує півмільйона гривень.