Дешевше можна придбати як вітчизняні, так і імпортні медикаменти. Відсоткову різницю фармацевтам компенсовує держава - для цього на Рівнещину виділили понад вісімсот тисяч гривень.

Артеріальна гіпертензія, себто підвищення тиску - це найбільш поширене захворювання серед дорослого населення. У Рівному нараховують більше шестидесяти тисяч гіпертоніків.

Щоби не було наслідків, треба лікуватися постійно. Щодня підтримує здоров"я ліками Віра Дралюк. Вона вже двадцятий рік страждає на гіпертонію. Жінка каже, в місяць на медикаменти витрачає близько трьохсот гривень.

Віднині гіпертоніки зможуть економити на медикаментах. На Рівне нщину перерахували кошти на відшкодування фармацевтам знижок на ліки. Так реалізовують пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Однак, ліки за зниженими цінами продають тільки за рецептом. До того ж не у всіх аптеках. А тільки у тих, з якими обласне управління охорони здоров"я уклало договори.

Знижку на кожний препарат ініціатори проекту розраховували індивідуально. Хворі ж можуть зекономити щонайменше 9%. Загалом фармацевтам Рівне нщини ближчим часом відшкодують за знижені ціни на ліки понад вісімсот тисяч гривень.