Традиційно у нашій країні вибори впливають і на споживчі можливості населення. Українці перестали панічно скуповувати долари. Ситуація на валютному ринку сьогодні досить таємнича. Скласти єдиний розвиток подій після виборів - обвалиться гривня чи ні - експерти досі не можуть. Оприлюднюють два сценарії розвитку подій - оптимістичний та песимістичний. Ми ж спробували проаналізувати економічну ситуацію в країні та передбачити курс долара до гривні на найближчі післявиборні тижні.

Так вже повелось, що в нашій країні гривню пов’язують не з економікою, а з політикою. Ще напередодні виборів національна валюта дала приводи для хвилювань. Паніка серед населення стала приводом до обмежень у продажі іноземної готівки. Адже наразі, за даними Нацбанку, в українців на руках третина бюджету держави.

Експерти у думках про долю гривні неоднозначні. Прогнозують – або гривня буде стабільною, або впаде до значення 9 гривень за американський долар. Проте наголошують – головне не панікувати і не робити різких вчинків.

Пересічні рівняни у гривню вірять з острахом. Криза 2008-го показала, як можна обпектися на грі з курсами.

Усі рекомендації експертів зводяться до одного – не панікувати, не скуповувати одну валюту та не гнатися за високими ставками депозитів. А от брати кредит краще всього у гривні.