У Дубному фестивалили. Півсотні учасників з різних куточків Рівненщини співали, грали на музичних інструментах, а ще демонстрували різноманітні вироби, зроблені власноруч. Однак, цей фестиваль художньої самодіяльності не звичний - всі конкурсанти - підопічні будинків інтернатів: люди похилого віку, інваліди та психічнохворі.

Михайло Шавронський підопічний Дубенського будинку-інтернату. Мешкає тут 12 років. Чоловік - інвалід другої групи, замість ноги в нього протез. Каже, щоб не падати духом, щодня підтримує себе морально - піснею.

Нині в Дубенському будинку-інтернаті свято - Фестиваль художньої самодіяльності та творчості. Люди похилого віку, інваліди та психічнохворі демонструють свої таланти. Влаштували справжній концерт. Сюди з"їхалися понад півсотні учасників зі всієї Рівне нщини. Охочих подивитися на дійство зібралася повна зала.

Окрім концерту, тут презентували і виставку робіт підопічних інтернатів: вишивку, картини, в'язаний одяг. Такий фестиваль на Рівне нщині проводять вперше.

На цьому фестивалі немає переможців та переможених, кращих чи ж бо гірших, кажуть організатори. Подібне дійство планують влаштувати і наступного року, адже це чи не єдина можливість у підопічних будинків-інтернатів виїхати за межі свого закладу: відвідати концерт та самому взяти в ньому участь. Та й просто розважитися.