Ні справжній, ні казковий морози не страшні пацієнтам міської дитячої лікарні. Цей медичний заклад віднині опалюється автономно. Тут встановили сучасну котельню. І тепер поліклініка та лікарня користуються усіма благами цивілізації - гаряча вода цілий рік і обігрів приміщень за першої необхідності.

Ніла Петрушко - лікар-педіатр міської дитячої лікарні. Щодня, 31 рік поспіль, оглядає десятки маленьких пацієнтів.

Як обігріти кабінети, щоби малюки при огляді не мерзли, нині в міській дитячі лікарні не хвилюються. Медзаклад вже не залежить від централізованого опалення -обігрівати приміщення можуть скільки заманеться. Тут встановили індивідуальну блочно-модульну котельню.

Котельня не тільки сучасна, а й економна. Спеціалісти підрахували, завдяки італійським котлам за рік теплопостачання у дитячій лікарні можна зекономити близько двохсот шістдесяти тисяч гривень.

Коштує таке задоволення більше двох мільйонів гривень. Гроші збирали, як то кажуть, всім світом - частину виділили в рамках дії Програми розвитку ООН, дечим допомогли в товаристві "ЕСКО-РІВНЕ". Майже в триста тисяч гривень обійшлася тільки розробка робочого проекту, монтування котельні, та під"єднання її до зовнішніх мереж. На це знайшли кошти в міському бюджеті.

Такі котельні планують встановлювати і надалі. На черзі - приміщення палацу культури "Текстильник". Там обіцяють встановити сучасні котли вже з нового року.