У стінах Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука, вчені досліджували проблеми навчання історії України у Двадцятому столітті. Як запевнили науковці, подібні конференції сприяють зміцненню добросусідських стосунків між Польщею та Україною.

Науково-методичні проблеми навчання історії України ХХ сторіччя: між поляками та українцями - основна тема конференції. Спільно її досліджували науковці з двох країн у стінах Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука. Ректор ВИШу запевняє, такі конференції допоможуть належно підготувати студентів до входження в Європейський простір.

Відвідав крнференцію і Виконуючий обов’язки Генерального Консула Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савицький. Каже, зараз основна проблема двох народів у тому, що вони мало спілкуються між собою.

Подібні конференції, запевнили її учасники, сприяють не лише зміцненню стосунків між Польщею та Україною, а й дозволяють поділитися конкретними поглядами щодо вирішення принципових питань майбутнього Європи.