Цієї неділі рівняни відзначали одразу три великих свята: Покрову Пресвятої Богородиці, День українського козацтва і 70-річчя створення Української повстанської армії. Відкрили в обласному центрі і новий пам'ятник. Вулицю Директорії відтепер прикрашає постамент бійця і художника УПА Ніла Хасевича.

Зараз Володимиру Повстанському 94-ри роки. Пригадує, як шістдесят вісім років тому вступив до організації українських націоналістів. А ще через два роки - до Української повстанської армії. На день створення УПА, разом з іншими ветеранами отримує квіти та подяки від міської влади.

Квіти та подяки ветеранам УПА, які дочекалися 70-ої річниці, вручила міська влада під час урочистостей. А тих, хто поклав власне життя у визвольній боротьбі вшанували покладанням квітів до пам'ятників загиблим за Україну та Климу Савуру.

Продовжила розповідати рівнянам історію вулична інсталяція "Відкрийте свої серця ... " на Майдані Незалежності, присвячена героїчній боротьбі Української повстанської армії. Свою експозицію пропонують рівнянам і члени товариства пошуку жертв війни та політичних репресій "Пам'ять".

Але основною подією святкувань у Рівному стало відкриття пам'ятного знаку повстанцю та художнику Нілу Хасевичу. Міські чиновники переконують, на його прикладі мають виховуватись нові покоління українців.

Міський голова Рівного Володимир Хомко зазначає, цікава й сама історія встановлення пам'ятника.

Міський голова переконаний, цей пам'ятник стане гідною окрасою патріотичного міста.