Нинішня осінь багата не лише на вибори. Фермери Рівненщини збирають врожай і самотужки везуть його до споживачів. Ціни від виробника на чверть менші аніж у перекупників, які постачають городину до державних закладів. Першими поласувати овочами та фруктами з фермерських угідь зможуть хворі. Якщо міс цеві виробники виграють тендер, то з нового року повезуть овочі у садочки та школи.

Цю картоплю, вирощену без мінеральних добрив у Гощанському районі, їстимуть хворі у лікарнях навколишніх районів. Олег Поліщук не тільки її виростив, а й продає у лікарні.

Він працює без посередника, бо цьогоріч разом із колегами-фермерами утворив кооперацію "Волинський екологічний продукт". Тепер під цим брендом місцеві виробники овочів напряму продаватимуть вирощене до державних установ. Їхня ціна на чверть менша, ніж у посередників.

Нижчі від ринкових цін — це добре, каже головний освітянин міста. Але про те, що із наступного року посередників витіснять фермери, не чув. Нагадує про тендер.

Подавати заявки на участь у тендері можна буде уже із наступного місяця. Фермери впевнені: виграють його вони, а не перекупники.

А ще фермери задумали продавати держустановам не тільки овочі, а й м'ясомолочну продукцію теж під брендом "Волинський екологічний продукт". Ціну обіцяють теж дешевшу.