У Рівному тепер є серце. Своє. Металеве. Оселилося воно у центрі міста. Ковану скульптуру урочисто презентували художники, ковалі, та міська влада. Створили серце учасники однойменного фестивалю ковалів, який відбувався у місті наприкінці серпня.

"Металеве серце України" об'єднало ковалів з 12 областей. Понад сорок сердець вони об'єднали в одну композицію, яку нині встановили у затишному сквері Рівного. Міський голова радіє, адже ковальський фестиваль започаткував хорошу традицію, відтак вже планують встановлювати цікаві витвори.

На відкриття композиції завітали майстри, які її створювали. Роман Велігурський усі роботи своїх колег об'єднав в одну. Каже, це було найскладніше завдання.

Коваль зі Славути Артем Вольський також приїхав на відкриття. Каже, натхнення прийшло саме, коли відвідав фестиваль у серпні.

Володимир Хомко впевнений, ковальський фестиваль у Рівному буде щорічним. Щоправда, яку скульртуру робитимуть наступного разу, поки не вирішили. Тим часом Металеве серце милуватиме око рівнян, і стане окрасою міста.