Україну невдовзі атакуватимуть нові штами грипу - називаються віруси "Вікторія" та "Вісконсін". Окрім того, розгулюватиме і вже відомий українцям каліфорнійський H1N1. Таке прогнозують медики. Підвищення захворюваності очікують у листопаді-грудні. Однак, у рівненських лікарнях вже зростають черги. Люди скаржаться на біль у горлі, кашель та температуру.

В ніч на неділю у шестирічного Захара почала підійматися температура - до тридцяти дев'яти градусів. Хлопчик скаржився на слабкість та біль у горлі. Батьки одразу звернулися за допомогою до медиків. Сьогодні Захара знову привели на консультацію до лікаря.

Нині і справді збільшилась кількість хворих, констатують лікарі. Однак панікувати не треба - це звичайна сезонна застуда. Передусім вона вражає дітей.

Та медики застерігають - вже з листопада за здоров'ям варто слідкувати пильніше. Цьогоріч, в осінньо-зимовий період в Україні очікують на два нових штами грипу. Називаються вони "Вікторія" та "Вісконсін". Також розгулюватиме каліфорнійський грип H1N1, ще його називають "свинячим". Вражатиме він тих, хто цієї недуги раніше не знав.

Аби не підхопити вірус, лікарі радять від нього щепитися. Коштує вакцина від п'ятдесяти до семидесяти гривень. Однак, поки рівняни до поліклінік не поспішають. Рівне нщина чи не остання в Україні за кількістю вакцинованих від грипу - щеплені три з половиною тисячі жителів. А це менше піввідсотка від загальної кількості населення в області.