Сьогодні одне з найбільших свят у Православній Церкві - Різдво Пресвятої Богородиці, або ж Друга Пречиста. Відзначають його ще з перших років Християнства. День народження Божої Матері - це особливе та радісне свято: підкреслює велику правду святої віри про Богоматеринство Пречистої Діви Марії. То ж і у рівненських храмах Богослужіння відвідали тисячі віруючих.

Православні віряни сьогодні відзначають одне з найбільших свят - Різдво Пресвятої Богородиці, або ж Другу Пречисту. На Богослужіння до Свято-Воскресенського кафедрального собору прийшли десятки рівнян - приклонитися до ікони Божої Матері та помолитися.

Святкують Різдво Божої Матері 21-го вересня тому, що в цей день сповнилося дев’ять місяців від зачаття Пречистої Діви Марії праведною Анною. Про це ми дізнаємося із церковного передання.

І хоча, зазвичай, церковна традиція не згадує дня народження святих, а говорить тільки про день їхньої смерті, як початку небесного життя: винятком є Марія та Іван Хреститель. Адже, саме ці дві людини займають особливе значення у плані спасіння - приготування дороги для земного приходу Божого Сина.