Як реформувати житлово-комунальне господарство України та залучити у цю галузь іноземні інвестиції? Це питання обговорили у Рівному керівники комунальних підприємств, експерти та представники зарубіжних компаній. Тема та місце проведення заходу вибрали не випадково.

Рівне - поки єдине місто в Україні, де вдалося реалізувати проект з будівництва сміттєпереробного заводу. Це стало можливим завдяки впровадженню механізму публічно-приватного партнерства, тобто залучивши в житлово-комунальне господарство міста іноземні інвестиції. І хоча поки сміттєпереробний завод не працює, його власники запевняють, чекати залишилось не довго.

Директор підприємства "Санком-Рівне ", яке є одним з співвласників сміттєпереробного заводу, каже: на початку року у місті встановлять додаткові смітники для рідких відходів. Святослав Євтушенко запевняє, для рівнян їх закупить підприємство.

Сміттєпереробний завод зможе переробляти відходи не тільки з Рівного, а й з усієї області. Це вдалий приклад того, як можна залучити іноземні інвестиції в житлово-комунальне господарство, переконує міський голова.

Учасники круглого столу переконані, досвід Рівного має велике значення для всієї України. Адже здобуток обласного центру невдовзі візьмуть на озброєння інші регіони.