Це новий проект Французького Альянсу, який різносторонньо розкриває сучасне життя та культуру європейців. До участі з французькими митцями організатори запрошують усіх рівнян і обіцяють - романтичний настрій та спокусу.

Колишні "Дні Альянсів" у Рівному та Львові отримали нову назву - Французький вересень. Організатори зізнаються, назвою вирішили зробити цю подію романтичнішою та вишуканою.

Вже за тиждень проект відкриють джазові виконавці з Франції - гурт "Парадокс". Концерту передуватиме зустріч з музикантами. Фахівці переконані - ці хлопці полонять українські серця.

Прихильників справжнього кіно запрошують на перегляд фільмів. Це буде дві стрічки - "Велика спокуса" та "Від п'яти до семи". Оригінал мови дублюватимуть субтитри.

На пробні уроки вивчення французької усіх охочих чекатимуть в останній день проекту. Навчання за новітніми технологіями проведуть не лише рідні фахівці, а й французькі вчителі.

Відсьогодні в Альянс Франсез діє фотовиставка "Планета жінок", на якій представлені найкращі аматорські роботи. Серед них і світлини рівненського автора Андрія Потянка. Пишаються в Альянсі і співпрацею з французькими волонтерами, які працюють у Рівному.