Нині, останнього робочого дня тижня, а не у понеділок, відзначали рівненські рятівники свій професійний день. Про святкування Дня рятівника 17 вересня відповідний указ підписав Президент України у 2008 році. П'ята річниця випала на понеділок, то ж святкування перенесли на п'ятницю.

Що це гуде посеред майдану невтямки маленькому Віті. Роздивитися ближче веде дідуся.

Такою сиреною про пожежу сповіщали ще у середині минулого століття. Гасити її ще, навіть, тоді їздили кінно-бочковим ходом. Що то таке і як він працює у свій професійний день вирішили показати з розказати рятівники.

Півтонного воза перевозила пара коней. Коли вода у бочці закінчувалася, зіваки гуртом її наповнювали.

Це не просто вуса. Вони були обов'язковими для чоловіків, які працювали пожежними.

Цій пожежній автоцистерні 55. До Рівного вона приїхала із Костополя спеціально на виставку техніки у День рятівника. Поважного віку автомобіль досі готовий до гасіння.

Про все, що не так і чого бракує у своє професійне свято та одночасно 16 річницю створення МНС, місцеві керівники говорити відмовляються.

Питання із автодрабиною, яка б піднімалася до 14-го поверху, досі для Рівне нщини залишається риторичним. У Рівному є два автомобілі із драбинами, що дістають до 9-го поверху. Ще один такий — на "Рівне азоті".

І хоча ця техніка зійшла із конвеєрів не учора, а кільканадцять років тому, і до європейської їй ще далеко, рятувальники все одно поспішатимуть на пожежі та місця катастроф. Та й святкують вони умовно. Так, щоб через це парад чи виставку техніки, дзвінки про допомогу не залишилися без уваги.