Еліта парашутного спорту з усіх регіонів країни з'їхалась на чотири дні на аеродром "Воронів", що біля Рівного. Сьогодні свідками відкриття першості та проведення перших турів змагань стали наші журналісти.

Шістдесят другі Всеукраїнські змагання з класичного парашутизму стартували успішно. Рівне нщина вперше приймає змагання такого рівня. На аеродром "Воронів" з'їхались спортсмени-парашутисти з усіх спортивних клубів України, щоб продемонструвати вищий пілотаж в стрибках.

Змагаються спортсмени у двох категоріях: приземлення на точність та акробатичні вправи. В першій дисципліні учасники змагань повинні приземлитися на центральну мішень розміром в два сантиметри. Усі заміри ведуться за допомогою електроніки. Якщо спортсмен не попав точно в ціль, судді оголошують на скільки він відхилився в сантиметрах. Рівне нська команда вже має перші приземлення на мішень "в яблучко". Кажуть, вдома навіть погода допомагає.

Акробатичний стрибок хлопці виконують з висоти дві тисячі двісті метрів, при цьому роблять ряд обов'язкових вправ. Учасник змагань з Вінниці, майстер спорту міжнародного класу, Олександр Кутя каже - про фаворитів говорити поки рано, оскільки парашутний спорт дуже не передбачуваний.

Закінчаться змагання у неділю, 9 вересня, тоді і стануть відомі імена чемпіонів. А поки хлопці використовують усі можливості для стрибків і сподіваються, що до кінця змагань погода не зіпсується.