Нові спортзали та стадіони заохочують до здорового способу життя молоде покоління. А місцеві жителі звикають уболівати за своїх і мріють, що їхні спортсмени, отримавши базу для тренувань, незабаром збиратимуть нагороди принаймні на обласному рівні.

У селі Яринівка Березнівського району пристойну школу зробили ще 11 років тому, на базі колишнього будинку культури. Нині тут навчають 110 учнів. Нещодавно у приміщенні дев'ятирічки з'явилися вбиральні - замість дерев'яних на вулиці. А тепер за 295 тисяч гривень із районного бюджету облаштували спортзалу

А це новий стадіон у селі Малинськ того ж таки Березнівського району. Раніше тут були старі цехи, потому виникло стихійне сміттєзвалище. Але тутешні жителі змінили усе самотужки. Сільський голова переконує: для цього знадобилися передусім не гроші, а бажання самих людей. Хоча неабияк вдячні і місцевому меценатові, котрий закупив газонну траву і допоміг технікою.

Та поки і в Яринівці, і в Малинську, і в більшості сіл Рівне нщини можуть лише мріяти про те, що вже отримали жителі Мульчиць Володимирецького району. Минулоріч тут відкрили нову велику школу із власною котельнею на щепі, в котрій зараз навчаються майже 5 сотень учнів. А тепер завершили і другу чергу закладу, яку місцеві чиновники називають експериментальним культурно-дозвіллевим комплексом. На першому поверсі колишнього будинку культури - величезна спортзала, роздягальні та санвузли, а також зала засідань для проведення різних зборів і концертів. На другому - публічно-шкільна бібліотека і класи для гуртків. Та найбільше місцеві учні тішаться саме спортзалою, особливо ті, хто до спорту небайдужий.

На культурно-дозвіллевий комплекс у Мульчицях витратили 7 мільйонів 200 тисяч гривень. В обласному бюджеті таких грошей не знайшлося, але чиновники пошукали деінде.

Очільник області обіцяє: до кінця року нову спортзалу відкриють і у селі Берестя на Дубровиччині, а в самій Дубровиці вже розробляють документацію на стадіон. І принаймні по одному спортивному об'єктові почергово з'являтиметься у районах області щомісяця.