У перші вересневі дні свої двері гостинно відкривають позашкільні навчальні заклади. У міському Палаці дітей та молоді День відкритих дверей проводять у перші дві неділі вересня. Тут школярі та їх батьки можуть поспілкуватися з фахівцями та обрати навчання за віком, вподобаннями та талантом дитини. Нині у палаці активно працюють не лише зі школярами, а й дошкільнятами.

Наймолодших відвідувачів зустрічають казкові герої, які ведуть їх у подорож Палацом. Розповідають малюкам та їх батькам - про життя та роботу закладу. Тут працюють профільні школи, клуби та гуртки. Школа Бізнесу - запрошує десятирічних дітей. Тут для них організовують ігрове навчання та моделювання. Профільне навчання починається з восьмого класу.

Екологічний центр працює з шестирічними дітками. Кажуть - у цьому віці вони легко адаптуються до сучасних енергозберігаючих технологій.

У гуманітарній школі з молодшими школярами - вивчають іноземні мови. Старшим пропонують дивовижний світ журналістики. Археологічний напрям - новий, однак набирає популярності серед школярів.

Рівнянка Лілія привела свого п'ятирічного сина. Каже до школи ще рік, тому вирішили вже спробувати вчитись. Записались одразу у три гуртки.

Тут чекають усіх активних , та нестримних, адже творчий, розумовий та спортивний потенціал потрібно розвивати в дитинстві. Продовжать набір дітей у профільні школи, клуби та гуртки - дев'ятого вересня з 10 до 15 години.