Не лізь, бо вб'є - таке застереження на трансформаторній будці не зупинило електрозварювальника з Володимирецького району. Чоловік самовільно зірвав замок і таки вліз до підстанції під напругою 10 тисяч вольт, щоб самотужки відновити електропостачання у своєму селі. Ініціатива не лишилася без покарання, через неправильне поводження зі струмом електрична дуга зачепила чоловікові руку. Нині з опіками третього ступеня його лікують у районній лікарні.

Те, що він живий, називають чудом і лікарі, і енергетики. Олександр Пешко замкнув дроти під напругою 380 Вольт. Це трапилося у трансформаторній підстанції. До неї чоловік увійшов зірвавши замок, щоб відновити електропостачання у своєму селі Довговоля. Його не стало, бо під час бурі спрацював захист.

Заходити сюди, кажуть енергетики, смертельно небезпечно. Напругу у 10 тисяч Вольт трансформатор перетворює у 380. Смертельно травмувати можуть уже 42 Вольти. Постраждалому пощастило, бо електрична напруга його не дістала.

Електрична дуга обсмалила чоловіку ліву кисть. Рукою він прикривав обличчя від вогню у повітрі. Найбільше постраждала долоня, великий та безіменний пальці і мізинець. Лікарі діагностували третій ступінь опіку. Коли і чи взагалі відновиться функція руки, не прогнозують.

Його реабілітація займе щонайменше три місяці. На початку грудня лікарі точно скажуть чи потрібно пересаджувати шкіру на обгорілу руку. До тої пори можуть сповістити про себе серце та інші, чутливі до таких травм, внутрішні органи. Зараз постраждалий на біль не скаржиться, отримує знеболювальне.

Удома на нього чекають дружина та троє неповнолітніх дітей. Енергетики претензій до порушника й постраждалого не мають, кажуть добре, що живим лишився.