День Незалежності України рівненський гурт OT VINTA цьогоріч зустрічав у Польщі. Там на пісенному фестивалі у Сопоті хлопці виборювали головний приз - Бурштинового Соловейка. Рівняни першими представляли Україну після багаторічної перерви фестивалю. І хоча Соловейка не отримали, але європейську публіку - полонили.

Свою пісенну кар'єру у Сопоті у далеких сімдесятих починала Алла Пугачова. Це був найпопулярніший пісенний фестиваль. Цьогоріч поляки знову відновили його велич, до участі у конкурсі запросили виконавців з 15 європейських країн. Організатори ретельно відбирали учасників, які представлятимуть свою державу. Рівне нський гурт OT VINTA обійшов інших колег і 24 серпня вони вразили польських глядачів.

На конкурсі рівняни заспівали - "У мене між ногами Україна". Її для виступу обрали організатори, щоправда, розповідають хлопці, спочатку були здивовані такій назві. Однак коли дізнались, що "Україна" це велосипед, й самі поринули у спогади.

Конкурсантів глядачі підтримували СМС-ками. Переміг - шведський виконавець - Ерік Саад. Попри те, що головний приз "Бурштинового Соловейка" От Вінта не отримали, однак вони змусили усіх підтанцьовувати, навіть сидячи. А вже потому на прес-конференції урочисто заспівали гімн України. Хлопці кажуть, організація фестивалю має надзвичайно високий рівень, тому самі артисти визнали його чи не найкращим.