Менше двох тижнів залишається до першого вересня. До нового навчального року практично готові 690 навчальних закладів, які працюють в Рівненській області. Про це звітували на освітянській конференції. Говорили і про регіональну мову.

Вона 30 років світовій літературі навчає школярів. Сучасні діти, каже, попри нарікання частиною її колег, розумні, а ще "продвинуті". Перший урок у десятому класі Ніна Поліщук проведе літературною грою. Одразу ж перевірить, чи прочитали учні програмні твори влітку. Обов'язково серед прочитаного має бути "Червоне та Чорне" Стендаля та "Злочин і кара" Достоєвського.

Якщо від класики школярі не відкрутяться, то від вивчення регіональної мови їх уже уберегли депутати облради.

Друга регіональна мова або мова нацменшин — політичний крок перед Парламентськими виборами, а не освітницька програма, — переконаний адвокат Микола Глотов.

Не політика, а комп'ютери підключені до інтернету, нові парти та сучасні школи напередодні 1 вересня цікавлять учнів. В області, каже її керівник, залишається три аварійні школи.

До нового навчального року у школах за 450 тисяч гривень з'явилася тисяча нових парт. Потрібно замінити ще 1300 старих. Ймовірно їх зроблять уже під час навчального року студенти-столяри профтехучилищ. Таку ідею озвучили й обговорили під час освітянської конференції. А ще зазначили, що навчальні заклади області до 1 вересня готові на 99%. Зраділа почутому разом із колегами-педагогами Ніна Поліщук. До першого дзвоника вона рахує дні.