Кажуть, область має неабиякий інвестиційний потенціал, в нас і вигідне географічне розташування, і аеропорт міжнародного значення, і неабиякі лісові ресурси. Тим же часом Польща давати кошти особливо не квапиться.

До Рівного прибула делегація з Польщі: ознайомитися з інвестиційними проектами в регіоні. Співпраця з поляками Рівне нщині на користь, кажуть обласні чиновники. Донині з сусідньої держави давати гроші не квапились.

Інвесторам є що запропонувати, запевняють обласні чиновники. Рівне нщина має і сировинні ресурси, туристичний потенціал, а ще можна відновити потужність рівненського аеропорту. Поляків же найбільше зацікавили індустріальні парки. Закон про них напередодні підписав Президент України.

Таке зосередження сусідів на індустріальних парках зрозуміле, каже начальник обласного управління економіки та інвестиційної політики Ігор Тимошенко. Спеціально організовані території для розміщення нових виробництв, які забезпечені енергоносіями, інфраструктурою та всіма необхідними адміністративно-правовими умовами - це загальноприйнятий європейський досвід і є найбільш прийнятною для інвестора формою ведення бізнесу.

Чи інвестуватимуть Рівне нщину більше, поляки поки не говорять. Та обіцяють інформацію рівненських колег про інвестиційний потенціал області поширити серед польських бізнесменів.