Пожежа виникла у підвальному приміщенні торгового комплексу, на території продуктового ринку. Навколо – кіоски, а до житлових будинків всього десяток метрів.

Загорілася “М’ясна точка” о п’ятій ранку. Дим "йшов" із підвального приміщення старої, дерев’яної будівлі, в якій облаштовані торгові місця. Пожежу побачив випадковий перехожий, хоча ринок має власну охорону і навіть добровільну пожежну дружину, а сам магазин був під сигналізацією.

На місце виїхали майже всі пожежники Рівного. Спершу вони взагалі не могли приступити до повноцінного гасіння, бо об’єкт був під напругою.

Тож загоряння почали гасити через півгодини. Стільки, кажуть, чекали, поки спеціалісти Рівне обенерго відключать об’єкт від напруги. Бо до павільйону, виявляється, надходило живлення з двох підстанцій.

Згодом на заваді рятувальникам стали броньовані двері, за якими і знаходився осередок займання.

Мешканці сусіднього житлового будинку досі оговтуються від пережитого. Коли почав стріляти шифер Ніна Антонюк взагалі подумала, що стріляють собак. Але побачила, що із магазину, що навпроти її вікон, клубиться дим.

Їдкий дим було чути чи не усім жителям центру міста. Пожежа набирала обертів і могла перекинутись на сусідній торговий центр “Ліон” та кіоски, якими з усіх боків оточене приміщення. Зараз їхні власники підраховують збитки. Адже крам хоч не згорів, втім добре прокоптився та намок.

Поки спеціалісти не знають, яких збитків завдав вогонь. Вони ще не встановили причину займання, адже епіцентр загоряння під завалами. Від вогню дерев’яне перекриття прогоріло і перекрило доступ у підвал.

Зараз вони мають встановити, чому не спрацювала сигналізація у магазині. Ще раніше, кажуть спеціалісти Держтехногенбезпеки, їм вносили приписи за порушення правил пожежної безпеки, та навіть штрафували. Чи був виконаний останній припис поки не знають. Рятувальники вважають, що добре спрацювали. Все що могли, вони винесли із кіосків. Та найголовніше, кажуть, не дали перекинутись вогню на прибудований торговий центр та зачепити сусідню багатоповерхівку.

Аби лиха не сталось на інших ринках, рятувальники вже ініціювали відпрацювання надзвичайних подій на їх території, аби скласти детальний план дій на випадок справжньої пожежі. Причину ж загоряння на “Пересопниці” обіцяють оприлюднити згодом.

Дивіться також: На центральному ринку у Рівному сталася пожежа.