Це стало відомо під час перевірки закладів профільними службами. Як виявилося, частина сімей достатньо забезпечена для утримання дітей. Як кількість подібних випадків зменшити міркували обласні чиновники.

Не отримують пільг, не позбавлені батьківського піклування, однак - в інтернаті. Два місяці тому, робоча група під час перевірки закладів виявила, що 133 дитини опинилися в інтернаті за згодою батьків. Нині частину дітей, вдалося повернули в родини. Як реалізувати право дитини на сім'ю міркували сьогодні на нараді в облдержадміністрації. Проводили її в режимі відеоконференцзв’язку із профільними службами у районах.

Обговорили і тему злочинності. Загалом, по області зменшилась кількість правопорушень серед підлітків. Однак в деяких районах Рівне нщини статистика залишається невтішною.

Особливу увагу потрібно приділяти профілактиці серед неповнолітніх, це дасть змогу і зменшити кількість правопорушень серед підлітків, певні в профільних службах.

Що ж стосується усиновлення та створення прийомних сімей, тут фахівці відзначають позитивну динаміку. Понад 90 відсотків сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування Рівне нщини нині виховуються у родинах. Також наша область серед лідерів за народжуваністю в Україні.