Активісти "Громадської ініціативи міста Рівного" сьогодні стали донорами для маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні. Останнім будь яка допомога дуже важлива. Адже діти усіма силами боряться за життя.

У відділенні онкогематології нині перебуває 22-є маленьких пацієнтів. Всім потрібна донорська кров та плазма. Бо вдень тут роблять по п'ять переливань. Допомогти маленьким пацієнтам вирішили і рівненські активісти.

Здати кров для дітей вирішили понад 20-ть активістів. Павло Костюк один з них. Працює в онкології тому знає наскільки хворим на рак потрібна допомога.

В останні роки донорів побільшало, розповідають медики. Працівники міліції, молодь, родичі хворих. І все на добровільних засадах. Адже гроші станція переливання крові не платить.

Батьки онкохворих діток допомозі раді. Втім остерігаються гепатиту. В останні роки його все частіше почали виявляти у донорській крові. Тому просять донорів проходити всі необхідні обстеження та аналізи перед здачею. Адже часто за власну недбалість доводиться розплачуватись ще комусь.