Колишні працівники рівненської друкарні, котрі залишилися без роботи ще минулого року, продовжують добиватися виплати заборгованої їм зарплатні. Близько півсотні людей з такою вимогою сьогодні прийшли до міської виконавчої служби. Там людей цілком підтримують, одначе проблеми це поки не вирішує.

Із минулого року колишні працівники Рівне нської друкарні ходять інстанціями, вимагаючи свого, заробленого. Після зміни власника підприємство реорганізували, працівників поскорочували, майно продали, а заборгованості із зарплатні досі не погасили.

Підтримує вимоги колишніх працівників так само колишній директор друкарні. Каже, довели підприємство до ручки попередники. А йому врятувати не вдалося.

Нині 53-ом колишнім працівникам друкарні боргують близько 130 тисяч гривень. Єдине джерело, з якого люди нині можуть отримати решту невиплачених грошей - це надходження від продажу майна. Виконавча служба вже продала найдорожче, що було в підприємства - друкарський ескалатор. Однак на ці гроші претендують і податківці, адже обладнання було в їхній заставі за борг.

Між тим, виплату зарплатні у виконавчій службі вважають відповідно до закону першочерговою. Тож нині державні виконавці звернулися до адмінсуду, щоб той своїм рішенням дозволив спрямувати гроші від продажу майна друкарні передусім на зарплатню колишнім працівникам, а не на погашення податкових штрафів. Перше засідання суду має відбутися вже 16 серпня.