Досі в лікарні залишається 8 пасажирів маршрутки Рівне-Київ, що потрапила в аварію поблизу Новоград-Волинська на трасі Київ-Чоп. Унаслідок зіткнення з вантажівкою загинуло 2-ое дівчат 24- та 19-ти років.

Січнева аварія поблизу Рівного забрала десять людських життів. В обох випадках постраждали клієнти перевізників, що здійснюють нерегулярні перевезення. Таких перевізників контролювати найважче, кажуть в Державтоінспекції. Лише в 11-тьох за грубі порушення відібрали ліцензії.

Під час кожної перевірки в роботі таких підприємців виявляють грубі порушення. А це переобладнані з вантажних мікроавтобуси, відсутність затвердженого маршруту та щоденного техогляду транспорту та медогляду водіїв. А ще рік тому відмінили “шляхові листи”, після чого проконтролювати режим роботи водіїв стало нереально.

За підсумками щотижневих нарад державтоінспектори подають свої пропозиції. Але поки реакції зі столиці немає. Тим часом маршрутки. Що здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення лишаються чи не найнебезпечнішим видом громадського транспорту.