На два тижні найкращі спортсмени-планеристи з України та Росії приїхали на Рівненщину на відкритий чемпіонат України з планерного спорту. Аеродром «Воронів», традиційне місце для рівненських любителів неба, цьогоріч став місцем проведення шістдесятих всеукраїнських змагань. Майже щодня в небо піднімається кілька десятків планерів, задля виконання спортивних вправ. Не зважаючи на корективи, які внесла погода, вже відомі імена перших лідерів змагань. Серед них є і рівненські спортсмени.

Перед виїздом на старт обов’язкова підготовка та перевірка всіх систем планера на справність, адже попереду не одна година та сотні кілометрів польоту у тісній кабіні на висоті декількох сотень метрів.

Але навіть найретельніші приготування можуть не допомогти, якщо не пощастить з погодою. Так, планерист з Москви, не втримавши планера в повітрі, зробив посадку за десятки кілометрів від старту в Житомирській області, де й і змушений був заночувати.

Змагання проходять вже декілька днів. Спортсмени виконали по дві вправи і вже з’явилися перші лідери і претенденти на чемпіонство. Серед них і рівненські спортсмени.

За один день спортсмени пролітають по декілька сотень кілометрів без посадки над всією західною Україною. Планеристу потрібно пройти точний маршрут і відмітитись в контрольній точці, щоб вправу зарахували. Точність виконання завдання перевіряють за допомогою GPS-навігації.

Після важкого льотного дня, нарешті захід на довгождану посадку.

Закінчаться змагання вже за тиждень, тоді і стане відоме ім’я переможця шістдесятого чемпіонату України з планерного спорту.