Троє рівнян стали чемпіонами світу з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів з вадами зору, а також встановили кілька світових рекордів. Сьогодні тріумфаторів вітали місцеві чиновники, і не тільки на словах. За свої золоті медалі спортсмени-інваліди отримали трохи більше як по 5 тисяч гривень. На прес-конференції чемпіони не тільки поділилися враженнями, а й наочно продемонстрували на що здатні.

Двоє тендітних жінок і один не надто кремезний чоловік - це третина української збірної, котра днями повернулася з чемпіонату світу з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів з вадами зору. Змагання відбулися на початку липня в Сполучених Штатах. Жіноча збірна України в загальнокомандному заліку посіла третє місце, чоловіча - здобула срібло. Але всі троє рівнян повернулися на Батьківщину чемпіонами та рекордсменами.

Всі троє рівненських спортсменів чемпіонами світу стають уже не вперше. Їхній тренер, котрий працює в "Інваспорті" з 2006 року, ділиться особливостями підготовки своїх підопічних.

Багаторазова чемпіонка та рекордсменка світу Галина Галінська в пауерліфтинг потрапила 10 років тому, майже випадково. Нині спортсменка вже бабуся, але здавати п'єдесталу не збирається.

Ольга Чайковська в пауерліфтингу 5 років, за цей час теж неодноразово била рекорди і здобувала золото на світових чемпіонатах. Проте хвилюється щоразу, мов уперше.

За привезене з чемпіонату золото всі троє спортсменів отримали від області трохи більше як по 5 тисяч гривень. Отримають премії і державного рівня, щоправда їхній розмір поки невідомий. Самі чемпіони кажуть, чогось особливого для життя чи тренувань наче й не бракує, та водночас зізнаються: будь-яка допомога для них зайвою не буває.