Вшанувати ім'я письменника у Літературному музеї зібралися кілька десятків небайдужих, також з Києва приїхала дочка дружини прозаїка Ірина Прахова. Запалили і "Свічу пам'яті". А ще представили дві книги соратників Уласа Самчука, випущених напередодні.

25 років тому пішов з життя визначний український прозаїк Улас Самчук - автор трилогій "Волинь" та "Ост", кандидат на Нобелівську премію. Нині вшанувати пам'ять письменника зібралися кілька десятків людей у Літературному музеї - співають пісні...

...Відзначають велику роль Самчука в українській літературі. Приїхала запалити "Свічу пам'яті" і дочка дружини прозаїка Ірина Прахова. І хоча вона Уласа Самчука не пам'ятає, вшановувати ім'я вітчима приїздить до Рівного щороку.

Береже спогади про Уласа Самчука його односельчанин Василь Кирилюк. Познайомилися вони в тисяча дев'ятсот сорок першому, коли письменник відвідував малу батьківщину.

До роковин письменника презентували і твори його сподвижників Юрія Горліс-Горського та Хариті Кононенко. Їхні книги увійшли до серії "Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука в Рівному".

А розпочинаються видання словами із книги споминів та вражень "На коні вороному" Уласа Самчука.