Лікує, стерилізує, годує й шукає господарів. Рівненський бізнесмен узявся за бездомних собак. Чотирилапим допомагає півроку, через його центр пройшло уже півтори сотні тварин. Двох поставив на лапи у буквальносу сенсі. Цуцики зі зламаними хребтами тепер бігають у спецколясках.

Машку збила машина. До того, як потрапила до Андрія Прокопчука, півроку вона сиділа наприв'язі у жінки, котра підібрала її на дорозі. Повзала на передніх лапах, поки до живого не постирала задні. Тут її підлікували й одягнули спецвізочок.

На коліщатах, кажуть у центрі "Умка", вона така ж повноцінна, як і решта тварин. Головне — правильно підігнати колеса, тоді вони справді замінять лапи.

Якими мають бути колеса, щоб замінити лапи, однодумець Володимир шукав в інтернеті. Єдина складність — нашийники. Поки їм шиють на замовлення, один такий коштує півтисячі. Незабаром, каже Андрій, шитиме їх сам. Для тварин, що потребують оперативного втручання й лікування, він уже облаштував клініку. Із друзями зварив три десятка кліток. Найближчим часом прокладе вентиляцію й відкриє лікарню.

У скільки обійдеться вона й щоденне утримання тварин, Андрій рахувати і не думає.

Допомога бездомним тваринами тепер стала його життям. На бізнесі (Андрій займається перевезеннями) це не позначається. Час знаходить на усе. І хоча, він не ветеринар, за півроку, відколи почав займатися доброю справою, уже розуміється і на хворобах, і на медикаментах, і на обладнанні. Цей операційний стіл теж він змайстрував.

У цій операційній рятували Єву. Її випадково неподалік заправки й кафе помітила Людмила. У тому місці пес лежав уже начебто четверту добу.

Усі разом своїм підопічним вони шукають господарів. Через центр "Умка" за півроку пройшло півтори сотні собак. Кожного вилікували, стерилізували й прилаштували. Зараз тут шукають ветеринарів.

Щоб не травмувати тварину, яку потрібно зловити для стерилізації, тут мають гуманну спецклітку. Андрій просить телефонувати усіх людей, які побачать скаліченого собаку. У фонді їх безкоштовно вилікують й виходять. Допоможуть із спецколесами, які замінюють лапи, нададуть клітку для безпечного відлову, операційну. Усе, щоб врятувати життя.