Там видали директиву про розформування 24-го військового закладу культури та музею Бойової Слави 13 армійського корпусу. Зробити це планують до кінця поточного року. Таке рішення урядовців зачепило за живе і працівників Будинку офіцерів, і самих офіцерів, і громадські організації.

Рівне нський будинок офіцерів - єдиний військовий культурно-освітній заклад у Рівне нській та Волинській областях. Директива Міністерства оборони про його розформування колектив приголомшила. Більше двох десятків працівників можуть лишитися без роботи, а військовслужбовці та їхні діти - без культурного дозвілля. Нині на базі будинку офіцерів працює бібліотека із фондом у понад 15 тисяч книжок та близько десятка гуртків.

Розформування Рівне нського будинку офіцерів позбавить військовослужбовців місця проведення загальногарнізонних заходів військово-патріотичного та духовного спрямування, певні у місцевій "Просвіті". Нині її представники щонеділі читають лекції для строковиків у свіжовідремонтованій залі.

Окрема гордість будинку офіцерів - музей Бойової Слави 13 армійського корпусу. Тут єдина в регіоні тематична зала, присвячена воїнам-афганцям та миротворцям Рівне нського гарнізону, а фонд музею постійно поповнюється новими експонатами. Сюди на екскурсії приходять не тільки молоді призовники, а й просто чимало рівнян.

Представники ветеранських організацій Рівне нщини звернулися до Міноборони. Звідти відповіли, що Музей Бойової слави розформуванню не підлягає, а для самого будинку офіцерів підшукають інше приміщення. Мовляв, нинішнє - частково аварійне, а фонди - застарілі. Натомість представники громадських організацій не виключають: когось у Міністерстві оборони спокусили велике приміщення Рівне нського будинку офіцерів і земля під ним.