В Корці відгуляли Івана Купала. Там на Обласний відкритий фестиваль "Зелене купало у літо упало" з'їхалися 2 десятки фольклорних колективів, сотні учасників. Святкували до ночі та за всіма обрядами - водили хороводи, пускали вінки річкою та палили багаття. Подивитися на таке зібралося чимало охочих.

Святкувати у Корці почали ще засвітла. Тут на Івана Купала гуляють щороку. До райцентру з'їхалися два десятки фольклорних колективів з різних куточків Рівне нщини, Житомирщини, Хмельниччини, а ще Польщі - співають та танцюють. Кажуть, язичницькі обряди не пропагують, просто дотримуються українських традицій.

Приїхали на фестиваль і козаки - веселяться та катають охочих на конях. Їхня роль тут особлива.

Та й гостей на святі зібралося чимало. Хто прийшов сам, хто з сім'єю чи друзями. Розповідають, гулятимуть до ночі.

Деякі ж свято Купала святкують ще з дитинства. Тож обряди знають не гірше етнографів.

Святкували в Корці і обласні чиновники. Заступник губернатора Анатолій Юхименко згадує, як колись і сам ходив папороть шукати.

Самим лише концертом та танцями на фестивалі не обійшлося. Обрядів дотримувалися усіх. Учасники колективів одягали Купала та возили у човні водяного. Щоб дав дозвіл святкувати далі.

Тож як сутеніло місцеві дівчата і собі взялися гадати. І не тільки пускали вінки, а й направляли їх в потрібному напрямку. Потому, всі охочі водили навколо вогнища хороводи. Кажуть, якщо гуляти то на славу.