На водних об’єктах з початку купального сезону на Рівненщині загинуло 38 осіб, в тому числі 2 дітей. Минулі вихідні також не стали винятком, під час святкування Івана Купала та Дня рибалки потонуло 9 людей.

Невелике озеро в селі Корчів’я Костопільського району п'ятого липня стало місцем трагедії. Тут втопився семирічний хлопчик. Разом з друзями, нічого не повідомивши батькам, він без дозволу пішов купатися.

А це річка Горинь поблизу села Збуж, також Костопільського району. На цьому місці в той же день втопилася дванадцятирічна дівчинка.

Аби встановити подробиці страшних нещасних випадків, до Костопільського району виїхала робоча група офіцерів обласного управління МНС. Рятувальники ретельно перевірили місця, де загинули діти та з’ясували, що дані об’єкти не пристосовані для купання та відпочинку. Більше того, в районі взагалі не облаштовано жодного місця для купання громадян.

Також фахівці МНС провели профілактичний рейд серед відпочиваючих на місцевому пляжі річки.

Після візиту рятувальників, місцеві діти запевняють, на завжди запам'ятають основні правила поводження у воді.

Рятувальники просять людей бути вкрай обережними на воді та нагадують: "Власне життя — тільки у ваших руках".

Дивіться також: Дев'ятеро мешканців Рівне нщини энайшли мертвими у водоймах за вихідні та як рятувальники навчалися допомагати потопаючим