Припинати свій транспорт до гербів Рівного закликає місцевих велосипедистів музикант Юрко Журавель. Більше місяця тому він разом із громадськими активістами відкрив першу велопарковку у формі міського герба на подвір'ї краєзнавчого музею. Тоді ініціатори пообіцяли не зупинятися. І вже нині відкрили ще дві чудернацькі велопарковки. Одну біля інформкафе "Репортер OGO.ua" за адресою: вул. Шкільна, 2. Її подарував місту засновник “ОГО” Віктор Данилов з нагоди 20-річчя газети. Іншу — поблизу рекламної агенції "ЧеГевара" на вулиці 16 Липня, 10, за підтримки керівництва агенції.

Не під вербами й попід парканами, а на спецпарковках місце для двоколісних. Ідеєю встановити у Рівному понад два десятка велопарковок загорівся місцевий музикант, учасник об’єднання творчих рівнян "Діти підземелля" Юрко Журавель. Нині одну таку парковку встановили біля інформкафе "Репортер OGO.ua" на Шкільній, 2. До ідеї облаштування велопарковок засновник Видавничого дому ОГО вирішив долучитися, щоб місто стало комфортнішим. Бо нині, каже, Рівне пасе задніх у порівнянні з європейськими містами: їзда на велосипедах тільки починає набувати популярності.

Місце обрали ближче до кафе, бо жителі з будинку просили не ставити герба на майданчику. Та й власникам велосипедів, кажуть, паркувати тут їх буде зручніше й безпечніше.

З'явився герб для велосипедів і на 16-го Липня, 10. Директор рекламної агенції "ЧеГевара" просив встановити таку і біля свого офісу, бо сам часто їздить велосипедом і серед клієнтів, каже, має чимало велосипедистів.

Собівартість такої велопарковки — 1200 гривень, каже Журавель. Ідея із їх встановлення сподобалася багатьом місцевим підприємцям. То ж за тиджень-другий таких гербів у Рівному стане більше.