Літо в розпалі, на термометрі вище 30-ти градусів за Цельсієм, єдина розрада похлюпатися в прохолодній водичці. Хто це робить вдома під душем, хто їде на курорти, а хто поспішає до місцевих водойм. Рівняни ж полюбляють позасмагати на озері Басів кут, до слова, воно єдине в місті облаштоване для відпочинку.

Басів кут "кишить" відпочивальниками. Кожному своє: хто ховається від сонця у затінку, хто навпаки засмагає, а хто хлюпочиться у водичці.

Бояться за здоров'я, кажуть рівняни. А купаються, бо більше ніде в Рівному. Аби нічого "не підхопити" роблять різне.

Дехто відпочиває виключно на пляжі — у воду ні ногою.

Купатися у Басовому куті безпечно, кажуть фахівці. Щотижня обласна та міська санстанції проводять аналізи води у озері — все в межах норми.

Відповідає нормативам і вода у душах та питних фонтанчиках, додає Юрій Ромець. У задовільному стані на пляжі і пісок, його у травні перевіряли на гельмінтів - паразитів не виявили. Найбільше ж знімальній групі "Першого місцевого" нарікають відпочивальники на те, що подекуди в озері плавають недопалки та пляшки. Чому? Пояснити в міському тресті зеленого господарства часу не знайшли. В управлінні житлово-комунального господарства запевнили, що прибирають на пляжі щоранку, а після вихідних наводити лад на Басовому куті приїздить ціла бригада. Рівняни, мовляв, не скаржаться. Та й слідкувати за безпекою та комфортом інколи можуть і самі відпочивальники — прибирати після себе сміття та не пускати до водойми тварин.