Рівненський стадіон "Авангард" обіцяють відремонтувати. Міські та обласні чиновники загорілися бажанням довести спільну спортивну споруду до пуття. За попередніми підрахунками на це потрібно близько сімдесяти мільйонів гривень. Частину братимуть із міського та обласного бюджетів, а також проситимуть із державного. А нині вже підшукують підприємців, котрі б узялися фінансувати рівненську футбольну команду.

На капітальний ремонт "Авангарду" коштів треба чимало, кажуть чиновники. А саме 70-80 мільйонів гривень, підрахувала спеціалізована київська організація.

Якщо братися за реконструкцію, то вже за стандартами УЄФА, впевнений заступник губернатора Олексій Губанов, якщо це навіть і "вилєється" в кругленьку суму.

І куди ж без реконструкції трибун. Подекуди їх треба зводити чи не з нуля. Замінюватимуть і ті сектори, що ремонтувалися 2008 року, - вони протікають. Загалом, кажуть чиновники, роботи не початий край.

Де брати на все це гроші, очільники міста та області знають. Частину коштів, кажуть, виділять з бюджетів, проситимуть допомоги в держави, сподіваються і на підтримку благодійників. Та в першу чергу проектанти мають визначити точну суму, яка треба на реконструкцію стадіону.

Закладати кошти на реконструкцію "Авангарду" в обласному та міському бюджетах планують з наступного року. Коли ж почнуть його ремонт та доки він триватиме, прогнозувати поки не береться ніхто. Та чиновники вже підшуковують охочих фінансувати рівненську футбольну команду, яка готуватиметься до змагань на відновленому стадіоні "Авангард".