Рівненщині варто активніше узятися за написання проектів для отримання грантів на розвиток територіальних громад - таке радять фахівці "Програми розвитку ООН". Нині в області завершено лише два таких проекти, тоді як в деяких регіонах України затверджено вже третину.

Рівне нщину можуть розбудувати за європейські гроші. Мільйони гривень планують вкласти у медицину, енергетику, водопостачання й боротьбу зі сміттям, кажуть чиновники. Єдине, що потрібно від мешканців області не лінуватися, а писати проекти.

Громади не проти скинутися, щоб залучити гроші ПРООН їм потрібно профінансувати 10% від загальної вартості об'єкту. Але підтримки від районних бюджетів мають поки мало. Ще менше від обласного. Чиновники виправдовуються

Із районів, які співпрацюватимуть із Проектом ЄС та Програми розвитку ООН дофінансування з місцевих скарбниць отримали тільки два: Дубровицький та Корецький. Це 200 тисяч замість потрібних трьох з половиною мільйонів. Рівне нщина по впровадженню проектів і залученню європейських грошей відстає від інших українських регіонів, критикує представник впровадження проектів.

Все ж не опускати руки, закликає Ганна Яцюк, громади Рівне нщини.А писати проекти й шукати кошти на їх співфінансування у місцевих бюджетах. Чим більше грошей вкладає у розбудову місцева громада й область, тим більше грошей можна просити з Європейської скарбниці. Якщо люди й надалі долучатимуться до вирішення проблем, які стосуються кожного - то подібні програми даватимуть реальний результат.