В Україні розпочалася вступна кампанія. Попри те, що у перший день ажіотажу загалом немає, в деяких рівненських вишах одразу виникли чималі черги абітурієнтів. Між тим, інтернетом заяви подають одиниці. За ходом вступної кампанії традиційно спостерігають представники громадських організацій. І вже виявили порушення.

Абітурієнти, хто сам, хто з батьками, прийшли подавати заяви до вишів - читають інформаційні стенди, обирають на якому факультеті навчатися.

Хто вже вирішив, яку професію опановувати - чекають у черзі, щоб написати заяву.

Вже четверту годину чекає і Наталя Геналюк. До рівненського вишу дівчина приїхала вступати з Тернопільщини. Планує подавати документи ще в 2 вищих навчальних заклади. Та перший день, каже, виявився не з легких.

В інших вищих навчальних закладах люду менше. Тут "припливу" абітурієнтів чекають вже до кінця тижня. Щоби уникнути черг в приймальних комісіях радять подавати заяву на вступ інтернетом, через так звану Єдину державну електронну базу. Та поки що цією послугою користуються одиниці.

А до деяких вишів цьогоріч заяви інтернетом і зовсім не надходили.

За прозорістю вступної кампанії слідкують і громадські активісти. Нині вони перевіряють інформацію від абітурієнтів про можливі порушення. Кажуть, декому з абітурієнтів пропонували за гроші без черги подати документи до вишу.

Імен абітурієнтів "опорівці" не називали, однак пообіцяли в ситуації розібратися. В самих же вишах цю інформацію спростовують. Якщо рівненські абітурієнти надалі помітять неправомірні дії чи порушення з боку приймальної комісії можуть звернутися за телефоном довіри 22-34-96 чи 26-75-74.