На сховище лікеро-горілчаної продукції та цигарок загальною вартістю понад 100 тисяч гривень натрапили податківці днями у Рівному. Чоловік зберігав підакцизні товари.

ОЛЕКСАНДР МРОЗОВИЧ, ПРЕС-ОФІЦЕР УПМ ДПС У РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ (Встановлено, що житель обласного центру, не будучи суб’єктом господарської діяльності, не маючи ліцензії на виготовлення та реалізацію алкогольних напоїв, займався незаконним виготовленням, зберіганням, збутом та транспортуванням з метою збуту спирту, фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів)

У гаражі співробітники податкової міліції вилучили 160 декалітрів спирту та цигарки. Жодних документів про походження продукції псевдо-підприємець не на надав.

ОЛЕКСАНДР МРОЗОВИЧ, ПРЕС-ОФІЦЕР УПМ ДПС У РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ (вилучено 160 декалітрів спирту на суму 64 тисячі гривень, фальсифіковані алкогольні напої у кількості 2,3 декалітра на суму 600 гривень та 4327 пачок тютюнових виробів з марками акцизного податку з ознаками підробки, на загальну суму майже 40 тисяч гривень. Крім того, виявлені цигарки з акцизними марками Білорусі. Таку продукцію заборонено ввозити та реалізовувати на території України).

Наразі правоохоронці з’ясовують усі обставини злочину, зокрема встановлюють джерела походження алкоголю та тютюну. Достеменно з'ясовують податківці, чи вже є потерпілі від іншого алкоголю, виготовленого у гаражному приміщення в Костополі. Там днями вони вилучили спирт, уже готові до продажу алкогольні напої, та засоби для їх виготовлення. А чорнова бухгалтерія тільки підтвердила причетність власника приміщення до злочинної діяльності. За незаконне виготовлення зберігання та збут алкоголю та підроблення алкоголньних напоїв на акцизних марок обоє чоловіків можуть загриміти за грати.

ОЛЕКСАНДР МРОЗОВИЧ, ПРЕС-ОФІЦЕР УПМ ДПС У РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ (В обох справах триває дослідча перевірка. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів та за Незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок. Ці статті кримінального кодексу України передбачають як штрафні санкції у розмірі від 500 до 10000 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян так і позбавлення волі від 5 до 10 років.)

З початку року співробітники податкової міліції вже вилучили з незаконного обігу продукції на 3 мільйони гривень. Зокрема, у сфері незаконного виготовлення зберігання та збуту підакцизних товарів виявили 9 злочинів.