Чи то дощ, чи сніг, чи буревій - жителі Рівненщини не боятимуться залишитися без світла. В області звичні нам електролінії замінюють на так званий СІП чи ж бо самоутримний ізольований провід. Енергетики кажуть, таким електролініям не зашкодять ані падіння гілля дерев, ані їхнє обмерзання - провід витримує вагу майже до тони. Та модернізовуватимуть електромережі поступово, кілометр такої лінії коштує 200 тисяч гривень.

Зарічнецькі електромонтери оглядають на цілісність так званий СІП, себто самоутримний ізольований провід. Тут таких електроліній три з половиною кілометри. На відміну від колишніх повітряних, запевняють спеціалісти, ці безпечніші.

Для жителів Зарічного ж головне, що тепер немає перебоїв зі світлом.

Таких самоутримних ізольованих проводів в області провели сто кілометрів, ще стільки ж планують замінити до кінця року. В "Рівне обленерго" кажуть, такому обладнанню не страшні ані буревії, ні падіння гілля, ні обмерзання - вони витримують навантаження майже до тони. А ще ізольовані лінії не замикають.

Облаштовуватимуть нові лінії там, де це необхідно в першу чергу. Повній заміні, розповідають енергетики, підлягає електрообладнання в 12-тьох районах області та Рівному. Гроші на СІП закладені в тарифі.