Пам'ять українських героїв - козаків і селян, які загинули в битві під Берестечком 1651 року, вшанували на Рівненщині минулих вихідних. Як і щороку в дев'яту неділю після Великодня, тисячі українських патріотів збираються у с.Пляшева Радивилівського району, аби вклонитися героям Берестечка. Божественна літургія і покладання квітів, ярмарок народних майстрів і патріотичні промови політиків - усе нагадує того дня, що ми - українці, ми - повинні пам'ятати свою історію, шанувати національне коріння і бути свідомими традицій своїх мужніх предків.

Неділя. Дев'ята ранку. У Свято-Георгіївському чоловічому монастирі - Божественна літургія. У неділю всіх святих землі української богослужіння очолює предстоятель Української православної церкви Київського патріархату святійший Філарет.

Політики і депутати, місцеві селяни і приїжджі рівняни - тисячі патріотів пліч-о-пліч моляться за пам'ять полеглих героїв. А далі - покладання квітів до монументу героям Берестечка, розмаїття партійних прапорів - і народні гуляння. Хтось шукає затінку, аби посмакувати українськими стравами, хтось - користується нагодою, аби повчитись народних ремесел. Ентузіасти з Радивилова, приміром, проводять майстер-класи із ткацтва.

Поряд із сивочолими патріотами, які приїжджають на Козацькі могили з перших років незалежності - багато молоді у вишиванках. А відтак, козацькі традиції і незламний дух українства - є кому берегти і примножувати.