Гуртожиток, що на Льонокомбінатівській, 15, розколюється навпіл. В будівлі між двома блоками утворилася чимала тріщина. Причому там, де проходить газова труба. Через побоювання витіку, газовики перекрили блакитне паливо. Та це ще пів біди кажуть люди, зі стелі та стін у кімнатах мешканців обвалюється цегла та цемент. Після трагедії у Луцьку рівняни бояться і за своє життя.

Мешканці цього гуртожитку більш як 15 років тому помітили, що між блоками будівлі з'явилася тріщина. Люди кажуть, особливих побоювань це донині не викликало. Та нещодавно щілина швидко почала збільшуватися.

Тріщина якраз проходить через кімнату Валентини Ярмолюк. Бідкається, зі стелі та стін постійно осипається штукатурка, а подекуди навіть цегла вивалюється.

Чимала щілина і на кухні. В неї не те що руку просунути можна, а й подивитися що в сусідній кімнаті робиться. Господині сюди вже кілька тижнів не заходять. Кажуть, робити тут нічого, газовики, щоб не сталося лиха перекрили блакитне паливо - газова труба якраз проходить через несучу стіну. Тепер доводиться готувати їсти в сусідньому блоці.

Мешканці гуртожитку розповідають, зверталися зі своєю бідою до житлово-комунального господарства, ходили на прийом і до заступника міського голови Олексія Хмилецького. Мовляв, там обіцяли допомогти. Тільки от на скільки будівля аварійна людям не повідомили. Тому мешканці бояться, що їхній гуртожиток може обвалитися як і будинок у Луцьку. Натомість головний комунальник Рівного впевнений, луцька трагедія не повториться.

Іван Гема додає, наразі першочергові проблеми по гуртожитку вирішені, і можливо невдовзі все ж відновлять газопостачання.

Нині проектанти вивчають будівлю, каже Іван Гема. Що робитимуть з будівлею стане відомо після їхніх висновків.