У Рівному змагалися за українські кубки танцівники трьох країн. Танцюють, хоча і не стоять на ногах. Спортсмени на візках можуть дати фору традиційним танцівникам. Вони свою майстерність показали на відкритому кубку України зі спортивних танців на візках. Його провели уперше. І те що кубок відбувся саме у Рівному, завдячують місцевим спортсменам. Вони й натанцювали найбільше нагород.

Наталія Колесова та Андрій Товстий кружляли на російському паркеті на кубках континентів, у Німеччині стали фіналістами чемпіонату світу, із Нідердандів привезли кубок світу. Щоб не втратити форму, займаються тричі на тиждень по три години уже чотири роки. Тиждень перед кубком України тренувалися щодня. Тепер на рівненському паркеті танцюють у своє задоволення.

Відкритий кубок України зі спортивних танців на візках проводять уперше. Тут змагаються пари дуети та комбі із трьох країн: України, Росії та Ізраїлю. Російська пара Світлана Кукушкіна та Маким Сєдаков в Україні вдруге. 8 років тому спортсмени змагалися на відкритому чемпіонаті України у Києві. Вони чотириразові переможці кубку Світу та шестиразові чемпіони Росії.

Поборотися за кубок України зі спортивних танців на візках до Рівного приїхало 40 пар. Вони танцювали європейську та латиноамериканську програми. Паралельно півтори сотні пар традиційних спортсменів боролися на відкритих змаганнях зі спортивного танцю "Рівне оупен 2012". Катерина Хаврей та Ігор Бурчак у парі тільки півроку. Змагатися, кажуть спортсмени, не просто.

За результатами двох днів змагань шість кубків України залишилися в Україні. Два повезли додому російські команди.

Три із шести кубків залишилися у Рівному. Наталія Колесова та Андрій Товстий найкраще виконали програму європейських танців категорії комбі 1. Надія та Іван Сіваки кращі в програмах латиноамериканських та європейських танців категорії дует 2.

І спортсмени, і судді дуже сподіваються, що відкритий кубок України зі спортивних танців на візках стане традиційним. І вже наступного року на змагання з'їдеться ще більше спортсменів із більшої кількості країн.