Абітурієнти поступово дізнаються свої результати на сайті українського центру оцінювання якості освіти. Сьогодні з'явились результати з іноземної мови та фізики.

Рівень своїх знань абітурієнти вже побачили. Залишилось дочекатись результатів з української мови та літератури, і біології. Втім вже нині приглядаються до Вишу, і зважують свої шанси. Випускниця Єлизавета отримала від 168 до 185 балів. Та чи гарантуватимуть вони їй місце в омріяній Острозькій академії не знає.

Фахівці наголошують оцінювання усіх предметів відбувається по-різному. Все залежить від складності завдань. Так з математики та фізики аби отримати 200 балів можна було припуститися навіть до п'яти помилок. Тоді як з інших предметів одна помилка - мінус бал. Наш кореспондент Олександр Туз також пройшов весь марафон ЗНО. Від реєстрації до результатів. Без підготовки складав всесвітню історію - отримав 164 бали. Цього достатньо навіть для профільного напрямку.

В цілому, розповідають фахівці результатами ЗНО задоволені. Діти не забувають документи, вчасно з'являються, і дисципліновані. Однак були і проблеми.

Петро Ковальчук нагадує - якщо є сумніви щодо оцінювання, потрібно подати апеляцію, у триденний термін з дня оголошення результатів. За ходом проведення ЗНО в області спостерігала громадська мережа Опора, а це понад сімдесят волонтерів. Додаткова сесія триватиме з 18 по 22 червня.