У Кузнецовську провели віртуальну екскурсію на РАЕС для журналістів. Тримірну модель енергоблоку презентували у місті атомників. Завдяки використанню найсучаснішої комп'ютерної графіки тримірну модель можна адаптувати до погодних умов сьогоднішнього дня, що забезпечує повне відчуття реальності.

Повномасштабну тривимірну модель енергоблоку Рівне нської АЕС створили фахівці вітчизняної компанії "Литер" у рамках реалізації проекту з оснащення інформаційних центрів ДП НАЕК "Енергоатом". Основне призначення "Віртуальної екскурсії" - показати, як влаштований атомний енергоблок, оскільки Рівне нська АЕС - режимний об'єкт, закритий для вільного відвідування.

Для реалізації проекту було зроблено тисячі знімків, в тому числі і в реакторному відділенні під час капітального ремонту. Після цього кілька місяців програмісти будували тривимірні моделі кожної складової частини енергоблоку АЕС.

Здійснити віртуальну екскурсію на атомну електростанцію зможуть усі охочі, побувавши в інформаційному центрі будь-якої з чотирьох українських АЕС.