Любити природу здалеку, імовірно, доведеться жителям Рівненщини у разі виникнення високого рівня пожежної небезпеки. Тоді походи до лісу МНС-ники і лісівники просто заборонять. А поки тих, хто їде відпочивати ближче до свіжої зелені, наполегливо просять бути вкрай обачними і дисциплінованими. Розводити вогонь тільки у відведених для цього місцях, не кидати будь-де недопалків, а перед від'їздом із лісу переконатися, що місце після вас прибране, а багаття повністю погашене.

Ліси Рівне нщини палають, з початку року в області сталася вже сорок одна пожежа. Причини тому різні, та найчастіше горить, кажуть рятувальники, через недбале поводження відпочивальників з вогнем. Аби кількість загорянь зменшити в профільних управліннях нині проводять різноманітні заходи.

Планують обмежити у лісовому дозвіллі на пожежно-небезпечний період і відпочивальників. Та заборонити прогулянки між дерев не можуть - поки тільки просять. Якщо ж ситуація досягне критичної точки, до лісу не пустять.

Нині ж радять любителям пікніків обирати спеціально облаштовані місцини. Таких сьогодні в області більше двохсот. Ще п'ять рекреаційних місць планують облаштувати до Євро-2012. Рятувальники наголошують, гарний відпочинок - це безпечний відпочинок.

Просять бути обачними і господарів, котрі палять сміття чи стерню. Часто-густо вогонь перекидається на лісосмуги і посадки. Водіям варто пам'ятати - викинутий з вікна недопалок також може знищити гектари лісів.