На Рівненщині почали працювати "мобільні соціальні офіси". Створено їх у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента. Відтепер, не виїжджаючи зі свого населеного пункту, селяни можуть одержати всі необхідні консультації фахівців, здати документи для вирішення тих чи інших соціальних питань та звернутися за допомогою щодо проблем, які найбільше турбують громаду. Сьогодні "мобільний офіс" відвідав село Селець, що на Дубровиччині.

Марія Петрушко все життя працювала бухгалтером. Нині на пенсії. Звернулась за консультацією до працівників мобільного соціального офісу щодо перерахунку пенсії. Отримує зараз 1200 гривень, хоче дізнатися на скільки підвищать виплату.

Працівники пенсійного фонду надали інформацію жінці щодо її доплат. Кажуть, зі схожими питаннями до них звертаються сотні людей.

Також людей турбують “чорнобильські” виплати та призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Місцеві посадовці пояснюють, такі мобільні соціальні пункти значно економлять час та гроші селян. Бо питання вирішуються на місцях, не потрібно їхати в район.

Працівники мобільного соціального офісу вже відвідали 5 сіл у Дубровицькому районі. Ще залишилось 18. Загалом такі ж пункти працюють по всій Рівне нській області.