Три дні у польових умовах житимуть школярі краю. Шістнадцять команд з різних куточків Рівненщини з'їхалися на обласний фестиваль дружин юних пожежних. Наметовий табір розмістили на базі Олександрійської школи-інтернату. Там бригади міряються силами у практичних та теоретичних конкурсах. За їхніми підсумками і оберуть кращу команду, яка представлятиме нашу область на загальноукраїнських змаганнях.

Між дерев на галявині учасники обласного фестивалю дружин юних пожежників розгорнули наметовий табір. Тут зібралися школярі з різних куточків Рівне нщини. Три дні команди виборюватимуть звання кращої.

А вони тут і теоретичні, на знання правил безпеки, і практичні. Поки учасники однієї команди умовно рятують потопельника, інші демонструють сприть у класифікації грибів. Особливої зосередженості та пильності потребує конкурс "рятувальна мотузка". Юні пожежники мають зав'язати 10 різновидів вузлів.

Тим часом дружина від Рівне нського району застосовує набуті знання на практиці - врятували кота. Відтепер пухнастий Живчик їхній талісман.

Одна з найменших учасників дев'ятирічна Настя Мельничук - знає правила пожежної безпеки не гірше від старших.

В журі змагань засідають представники від управління освіти, МНС, ДАІ та Державної інспекції техногенної безпеки. Кажуть, головне у фестивалі не перемога, а здобуті учасниками знання.

Проводять обласний фестиваль дружин юних пожежників увісімнадцяте. Цьогоріч переможці представлятимуть Рівне нщину на загальноукраїнських змаганнях традиційно у Криму.